Het overlijden van een naaste komt helaas vaak onverwacht. Logisch dat je op zo’n ingrijpend moment even van slag bent. Dan is een checklist die stap voorstap aangeeft wat je moet doen, geen overbodige luxe.

Overlijden binnen België

Wanneer iemand thuis komt te overlijden, neem je altijd eerst contact op met de (huis)arts. Hij of zij zal het overlijden officieel vaststellen en het overlijdensattest invullen.

Nadat het overlijden door een arts werd vastgesteld, kan u ons contacteren. Dit kan 24/24 - 7/7 via onze wachtdienst (tel. 016/60 15 06). Als de persoon thuis is overleden, kan u zelf het tijdstip van overbrenging kiezen. Dan komen we zo snel mogelijk ter plaatse. Indien de persoon in het ziekenhuis is overleden, nemen zij contact op met ons om de overbrenging van het lichaam te regelen. U kan dan met ons contact opnemen, om u verder te begeleiden bij al wat nog moet worden geregeld. Indien de persoon ‘s nachts overlijdt, en het ziekenhuis over een mortuarium beschikt, kan u gerust tot de volgende ochtend wachten om een afspraak met ons te maken.

U kan kiezen naar welke van onze vestigingen de overledene moet worden overgebracht. Het spreekt voor zich dat u ook kan opteren voor thuisopbaring om in een meer vertrouwde omgeving afscheid te nemen van uw geliefde.  Welke locatie u ook verkiest, wij nemen de verzorging van het lichaam op ons. 

We komen samen om de nodige afspraken voor de uitvaart te maken. Dit kan zowel bij u thuis als in één van onze vestigingen. 

Wat hebt u zeker nodig voor dit eerste gesprek?

  • Identiteitskaart van de overledene
  • Indien van toepassing, kan u ook het trouwboekje en het rijbewijs van de overledene meebrengen