Geschiedenis

Sinds 1900 maakte Alfons Pues als rademaker ook doodkisten. Het transport gebeurde met paard en koets. Zijn zoon Jozef werd schrijnwerker meubelmaker en zette zijn werk verder.

In 1950 kochten Jozef en Albertine Pues -Van Horenbeek hun eerste lijkwagen en legden zij zich helemaal toe op uitvaartverzorging. 

Door de volledige regeling op zich te nemen waren zij pionier in de sector.  Zij gingen ten huize voor de verzorging en de opbaring van de overledene. Samen met de familie stelden zij de tekst op voor doodsbrieven en prentjes en zorgden voor de bedeling hiervan.

De doodkist werd in eigen atelier gemaakt, de rouwkapel geplaatst, de koffietafel verzorgd en naast het vervoer deed hij ook de ceremonieleiding. Dit was toen een ongekend concept en werd ten zeerste gewaardeerd.

 

 

Toen zoon Gilbert in 1968 huwde met Lea Smets zetten zij zich volledig ten dienste van het bedrijf.

In 1985 behaalden zij het diploma thanatopraxie, een moderne vorm van balseming.  Zij volgden de cursus vooral met het oog om de overledenen nog beter te kunnen opbaren.

 

 

In 1985 volgde de vestiging in Kessel-lo Blauwput met winkel en funerarium.  Enkele jaren later volgde de uitbreiding met een grote winkel te Mechelen in de Hanswijkstraat.

Lea werd bekroond op de Funeral awards als “vrouw in de uitvaart” en Gilbert ontving de “Lifetime achievement award” voor zijn diensten bewezen aan hun eigen bedrijf en aan de uitvaartsector.

In 2007 kregen zij op de Funeral award de eerste prijs in de categorie “beste serviceverlening in de uitvaartsector”.

 

 

Ondertussen kwamen ook de zonen in het bedrijf en werd het rouwdrukwerk in eigen beheer verzorgd. Hiermee wordt een ruime keuze aan hedendaagse rouwbrieven en een snelle levering gegarandeerd.

 

In 2002 werd in Leuven-Heverlee op de Geldenaaksebaan een volledig nieuw funerarium gebouwd met groetruimtes, een ceremonieruimte met 135 zitplaatsen en een toonzaal.

 

 

2011: de vierde generatie aan het roer !

Zoon Tom Pues en zijn echtgenote Lieve Vanwyngaerden zetten samen met schoonzoon

Kristof Lorent de activiteiten verder, discreet bijgestaan door de oudere generatie, samen met

goed opgeleid personeel.

 

Copyright Pues.be

Webdesign by Vector BROSS